Tag : џифони

Вести Култура

Мастер-клас на Леон Ристов: „Џифони“ ми помогна да го најдам мојот пат во филмската уметност

СП.
Младите успешни филмски уметници, секогаш имаат место во „Џифони Македонија“. Тие несебично ги споделуваат своите први искуства од филмски проекти, со цел да ги охрабрат...
Вести Култура

На „Џифони Македонија“ откриваме нови хоризонти – џифонци од денеска се препуштаат на магијата на филмот и креацијата

СП.
Задоволство ми е што стигнаме до 8.издание на „Џифони Македонија“, во кое преку онлајн-врска да придонесеме духот на Џифони да влезе во нивните домови, а...
Вести Култура Слајдер

Повик за онлајн-учество на фестивалот за млади „Џифони Македонија 2020“

Слободен печат
Филмскиот фестивал за млади „Џифони Македонија“ ги повикува сите ученици од средните и од основните училишта да се пријават за учество на осмото издание на...
Вести Култура

Филмскиот фестивал „Џифони патува“ во Радовиш на 10 и 11 мај

Слободен печат
Џифони Македонија продолжува да патува. На 10. и 11. мај во Центарот за Култура “Ацо Караманов” ќе се одржи Филмскиот фестивал за млади „Џифони патува во Радовиш“....