• Денес се празнуваат

Денес се празнуваат Светите апостоли Сила, Силуан, Крискент, Епенет и Андроник

Сите се од седумдесетмината апостоли. Свети Сила беше испратен од Јерусалим во Антиохија со Павле и Варнава да го решат спорот меѓу верните околу обрезанието, односно дека не треба да се обрезуваат незнабожците кои преминуваат во христијанство (ДАп. 15, 22). По ова, Сила патуваше со Павле по Азија и Македонија и беше поставен за епископ …

Денес се празнуваат Светите апостоли Сила, Силуан, Крискент, Епенет и Андроник Read More »