• човечки тела

По една деценија од несреќата пронајдени човечки останки во рудник во Нов Зеланд

Полицијата на Нов Зеланд пронашла човечки останки во рудник во кој пред 11 години се случила трагична несреќа. „Човечки останки се пронајдени во рудник за јаглен во Нов Зеланд“, соопшти денеска полицијата, повеќе од една деценија по една од најтешките катастрофи во земјата. Во ноември 2010 година, по серија експлозии предизвикани од гас метан во …

По една деценија од несреќата пронајдени човечки останки во рудник во Нов Зеланд Read More »