• чекови

Нашите што работат со странски фирми имаат голема мака: Платата добиена на чек не важи во нашите банки?!

Прилепчанец што работи за една американска компанија, својата плата ја добива на чек. Тој вели дека многу американски компании го имаат тој систем на работа, парите да ги исплатуваат на чек, а потоа корисникот да си ги претвори во пари во својата банка. Нашиот соговорник објаснува дека во американската компанија се вработил во Словачка каде …

Нашите што работат со странски фирми имаат голема мака: Платата добиена на чек не важи во нашите банки?! Read More »