• ботошани

Непотизам во Романија, синот на тренерот игра по 20 минути на секој натпревар

Давид Кроитору, млад 17-годишен фудбалер ги започнува сите натпревари на Ботошани како стартер, игра 20-30 минути само поради правилото во романскиот фудбал со кое е предвидено во стартната постава да има млади фудбалери. Проблемот е во тоа што Давид е син на тренерот Мариуш Кроитори и романските медиуми пишуваат дека тој го користи правилото за …

Непотизам во Романија, синот на тренерот игра по 20 минути на секој натпревар Read More »