Tag : бочварски

Вести Економија

Бочварски: Инвестициите во државата би дошле доколку имаме стабилност, добра инфраструктура и добар енергетски систем

Слободен печат
Министер за транспорт и врски Благој Бочварски, директорката на МЕПСО Ева Шуклева и градоначалникот на Струмица Коста Јаневски денеска извршија увид во реконструкција на трафостаницата Струмица 2....
Вести Економија Слајдер

Бочварски: Ребалансот на буџетот е добро скроен

Слободен печат
Со новиот ребаланс на Буџетот нема да се кратат средства од Министерството за транспорт и врски, сите пари за изградба и реконструкција на патишта низ...
Вести Економија

Бочварски: Пари има, не е точно дека се кратат пари за  железницата

Слободен печат
За изградба на железницата има пари, тие не се кратат и ќе се стават на сметката на Буџетот во моментот кога ќе имаме изведувач, кој...
Вести Економија Слајдер

Бочварски: Сега е време за акција и за работа, а не за политики

Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски вели дека ги повикал сите компании кои работат  на капитални инвестиции да ги достават фактурите за да може...
Вести Економија

Градежните компании ќе инвестираат 1 милијарда евра ако им се овозможи непречено да работат

Слободен печат
Градежниот сектор како еден од секторите двигатели на македонската економија може да допринесе за излез од кризата и со тоа и за забрзување на економскиот...
Вести Македонија

Бочварски: Решаваме крупни проблеми за жителите на Велес

Слободен печат
Преку еден милион евра инвестираме само во санација на свлечиштето Цуцка во Велес и преку еден милион евра во изградба и санација на водоводни и...
Вести Македонија Слајдер

Нема скоро проширување на Охридската „магистрала“!

Министерот за Транспорт и врски Благоја Бочварски најави интензивна помош и на општините, особено во инфраструктурата заради подобрување на квалитетот на животот на локалното население....
Вести Македонија

Бочварски: Ги отворам вратите за сите наши капацитети за јакнење на оперативата за капитални инвестиции

Слободен печат
Новиот министер за транспорт и врски Благој Бочварски денеска упати повик за вклучување на градежни и сообраќајни инженери, правници и архитекти, професори и експерти од...
Вести Македонија

ВО ЖИВО – Прес-конференција на министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски

Слободен печат
Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски моментално одржува пресконференција која можете да ја следите во живо....
Вести Македонија

Бочварски: Општините да преземат одговорност и да ги решаваат проблемите со дивоградбите

Слободен печат
Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски апелира до сите градоначалници да спроведат постапки за избор на фирми што ќе ги урнат дивоградбите во општините...