• бијатлон

ЗОИ Пекинг: Четврто злато за Јоханес Тингнес Бо

Норвешкиот бијатлонец Јоханес Тингнес Бо го освои златниот медал на трката во масеов старт на 15 километри со што дојде до четвртиот златен медал на Зимските олимписки игри во Пекинг. И покрај тоа што имаше четири промашувања поради кои извозе дополнителни 600 метри, Бо на крајот пристигна како прв со време од 38:14.4 минути. Сребрениот …

ЗОИ Пекинг: Четврто злато за Јоханес Тингнес Бо Read More »