• бакшиш

Бугарските ресторани бараат 10 отсто задолжителен бакшиш

Државата треба да воведе законската сума за бакшиш во рестораните да биде 10 проценти. Ова го предложи првиот човек на Бугарската асоцијација на ресторани Ричард Алибегов. Така ги заработуваме парите од бакшиш, па може да се собере данок, додаде тој. Пред неколку дена имаше предлог да се воведе данок од 1 процент за бакшиш во …

Бугарските ресторани бараат 10 отсто задолжителен бакшиш Read More »