• артилерија

Данска ќе ѝ подари артилериски системи „Цезар” на Украина

Министерот за одбрана на Данска, Јакоб Елеман-Јенсен денеска соопшти дека Владата на таа земја ќе и подари на Украина 19 артилериски системи од типот „Цезар” од француско производство. „Разговаравме со Украинците, особено за артилериските системи „Цезар” и среќен сум што сега добивме широка поддршка од данскиот парламент за да ги донираме во украинската борба за …

Данска ќе ѝ подари артилериски системи „Цезар” на Украина Read More »