• апанажа

Божем сеедно им е, ама не ја укинаа апанажата

Пратениците во големо мнозинство го отфрлија предлогот на Левица да им се укинат привилегиите по завршување на функцијата, односно една година да земаат пратеничка или министерска плата. Само малкумина сакаа јавно да зборуваат за тоа кога „Слободен печат“ се обиде да дознае кои пратеници гласале „за“, а кои „против“ укинување на апанажата. Укинувањето на апанажата …

Божем сеедно им е, ама не ја укинаа апанажата Read More »