• антиепидемиски мерки

Прекршителите на антиковид-мерките куртулија, Собранието изгласа да се амнестираат

Собраниските пратеници ги усвоија измените на Законот за амнестија, со кои граѓаните осудени на високи парични казни поради непочитување на протоколите за време на ковид-пандемијата, ќе бидат амнестирани. Во периодот по донесувањето на Одлуката за утврдување на постоење на вонредна состојба од страна на Претседателот Стево Пендаровски, од март 2020 година биле изречени голем број …

Прекршителите на антиковид-мерките куртулија, Собранието изгласа да се амнестираат Read More »