• гулаб

Гулаб во Австралија ќе настрадал поради лажна ‘лична карта’

Еден гулаб кој во Австралија бил прогласен за опасност по јавното здравје, спасен е од смрт откако Американската организација за птици портврдила дека не долетал од САД, како што првично се тврдело. Имено лентата за идентификација околу ногата на гулабот покажувала дека птицата најдена во еден двор во Мелбурн на 26 декември минатата година е …

Гулаб во Австралија ќе настрадал поради лажна ‘лична карта’ Read More »