• бруто

Државен Завод за статистика: Просечната нето плата во ноември била 27.588 денари

Просечната месечна исплатена нето плата по вработен за ноември во 2020 година изнесувала 27.588 денари што е за 7 отсто повеќе во споредба со истиот месец во 2019 година. Просечната, пак, бруто плата изнесува 41.141 денар и за 7,4 отсто е повисока во однос на ноември во 2019 година. Според податоците на Државниот завод за …

Државен Завод за статистика: Просечната нето плата во ноември била 27.588 денари Read More »