Скокнаа цените на лековите: Само витамините за Ковид-19 позитивни чинат 100 евра

лекови

Во време на пандемија поскапуваат лековите и медицинските услуги во Македонија, јавува Сител.

Заводот за статистика бележи раст на сите производи и услуги поврзани со здравјето на луѓето.

За една година, откако почна пандемијата со Ковид фармацевстките производи поскапеле за 3,3 отсто, а на медицинските и парамедицинските услуги за 4,2%.

Засега промена нема само на болничките услуги.

Според пресметката на Сојузот на синдикатите на Македонија, само за витимини болните од Ковид-19 треба да потрошат по околу 100 евра.

Видео на денот