Наставата во основното и средното ќе започне на 1 февруари со физичко присуство, велат од владата

Ученици /Фото: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

На денешната седница Владата донесе одлука наставата во основното и средното образование да продолжи со физичко присуство на учениците на 1 февруари.

Оваа одлука е донесена врз основа на мислењето на Комисијата за заразни болести и согласно препораките на УНИЦЕФ.

Владата повикува на доследно придржување и спроведувањето на протоколите за одржување настава со физичко присуство.

Видео на денот