Маричиќ: Добрата регионална соработка е понекогаш клучна за успешна борба против организираниот криминал

 Министерот за правда Бојан Маричиќ кој е во работна посета на Република Хрватска, денеска ја посети Канцеларија за сузбивање корупција и организиран криминал (УСКОК).

Маричиќ имал можност детално да се запознае со работата на Канцеларијата и нејзината организациска поставеност.

-Киминалот и корупцијата не познаваат граници и директно го попречуваат функционирањето на правната држава. Добрата регионална соработка е понекогаш клучна во успешна борбата против организираниот криминал, напиша министерот Маричиќ на својот фејсбук-профил

Видео на денот