Италијанската готвачка Лора Витале советува: „Купете шише евтино и шише скапо маслиново масло“

Instagram
Instagram

Како многу познати кулинарски мајстори, италијанската готвачка Лора Витале првите кулинарски трикови ги учела од својата баба. Таа растела покрај неа и нејзините богати софри, а денес има повеќе бројни следбеници на својот инстаграм – профил, каде и ги открива своите кулинарски тајни со своите фанови. Според неа, ова се најважните совети што ѝ помогнале во кулинарската кариера.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura Vitale (@mrsvitale)

Купете шише евтино и шише скапо маслиново масло

Доколку често користите маслиново масло за готвење различни јадења, тоа е најдоброто што можете да го направите.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura Vitale (@mrsvitale)

Да се обезбедите со едно висококвалитетно и со едно обично маслиново масло. Не е неопходно да се расфрлате со скапо и квалитетно маслиново масло за храна што не сака толку силна арома како на пример салата од зелка или бел грав со колбаси. Од друга страна, кога подготвувате италијански брускети или песто, одберете квалитетно и ароматично маслиново масло. Едноставно, чувајте го поскапото масло за нив.

Замрзнете кори од пармезан за подготовка на супа

Откако ќе го изрендате пармезанот до толку во раката да ви остане тенок тврд лист или имате мало парче што ви останало како вишок, не прашувајте се што ќе правите со него.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura Vitale (@mrsvitale)

Ставете го во замрзнувач и кога ќе правите супа, додајте го во неа. Нема ништо поубаво од топла супа со арома на пармезан.

Времето поминато во кујната е различно за секој специјалитет

Најдобриот совет што Лаура го добила од баба ѝ е да го препознае времето и да го примени според потребите на сите состојки, кои ги користи во подготовка на храната.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura Vitale (@mrsvitale)

Доколку некое јадење има потреба од два часа за да биде зготвено, не треба да брзате и да се трудите да го направите за покусо време. Кога сакате да заблескате во кујната, вложете го своето срце во готвењето, секое брзање, нервоза и пропуст може да го расипе мигот.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот