„Еуромакс ресорсис“: Одличен одзив на повикот за финансирање локални проекти во вредност до 1 милион евра

 „Еуромакс ресорсис“ неодамна објави повик за спонзорирање проекти од локално значење, во вредност до 1 милион евра, а сега споделија дел од предлозите на жителите од струмичкиот регион. Нивното соопштение ви го пренесуваме во целост:

„Почитувани жители на струмичкиот регион,

Најискрено Воодушевување и благодарност до Сите Вас за позитивната и граѓански одговорна реакција на нашиот „Повик за финансирање проекти до милион евра во струмичкиот регион“. Во охрабрувачки голем број не контактирате и предлагате конструктивни идеи за приоритетни проекти за реализација сега и веднаш!

Сакаме транспарентно да споделиме дел од вашите предлози:

 • Реновирање и опремување на постојните училишта во општините Босилово, Ново Село и Струмица
 • „Кирил и Методиј“ – Иловица, Турново, Секирник, Радово
 • „Св. Климент Охридски„ основно училиште за деца со специјални потреби во Ново Село
 • ЈУ Институт за Заштита и Рехабилитација“, Банско, општина Струмица
 • Рекултивирање, собирање и дислокација на комуналниот отпад, чистење на каналите и системот за наводнување во повеќе села од општините Босилово и Ново Село
 • Реконструкција и изградба на неколку локални патишта, како патот Турново – Иловица во должина од 6 километри
 • Реконструкција и обновување на дотраените мрежи за довод и одвод на вода во неколку села, како Сушица и Турново …
 • проект на „ЈП Струмичко поле“ на потегот Иловица – Штука систем за наводување
 • од неколку невладини организации дојдоа предлози за реконструкција на туристичките локалитети, Еко-туризам, заштита на птици и биодиверизтет, заштита на животната средина
 • Реконструкција и изградба на нови детски и спортски игралишта во сите општини
 • Изградба на нова велосипедска патека во должина до 13 километри, општина Струмица
 • наменски грантови за жени носители на индивидуални земјоделски домаќинства од општините Босилово и Ново Село, директна поддршка за нивниот фамилијарен бизнис во земјоделството
 • финансиски грант за набавка и инсталирање на систем за греење во стаклени градини – производство на цвеќе и тн.

Ајде сите да се надминеме себе си и околу овие благородни активности во интерес  на СИТЕ Жители од струмичкиот регион –  да не се делиме по партиска, етничка, релизигозна или која било друга различност! Потребни се позитивни дела и реални инвестиции за развој, сега и веднаш!, стои во соопштението на „Еуромакс ресорсис“.


Комерцијален ПР текст

Видео на денот