Димитров на Економски форум во Белград

Никола Димитров / фото: МИА

Вицепремиерот задолжен за европски прашања Никола Димитров денеска ќе учествува на 21-от Економски форум во Белград како говорник на панелот: „ЕУ – Западен Балкан: Што може да очекуваме од состанокот на ЕУ во Словенија?“

– Димитров и претставниците на ЕУ, земјите членки, Европскиот парламент и тинк-тенк секторот ќе се осврнат на актуелните прашања во врска со односите ЕУ – Западен Балкан и европските перспективи во контекст на претстојниот октомвриски Самит во рамки на словенечкото претседателство со Советот на ЕУ, соопшти Секретаријатот за европски прашања.

Настанот се одржува во соработка со Делфи економскиот форум, на кој Димитров учествуваше во мај годинава, како продолжение на дискусијата за политичка и економска соработка меѓу земјите во регионот и процесот на нивното интегрирање во Унијата.

Извор: МИА

Димитров: Ниту една земја не може да ни каже или диктира кој е нашиот идентитет и кој јазик го зборуваме

Видео на денот