Ароматично пилешко со компири

СОСТОЈКИ:

– 2 пилешки копани со наткопан
– 4-5 млади компири
– 2-3 моркови
– суви зачински билки по избор
– 2-3 чешниња лук
– сол и црн пипер
– масло

ПОДГОТОВКА:

Излупете ги компирите и морковите и исечкајте ги на парчиња. Во тепсија ставете го зеленчукот, зачинете со суви зачински билки, сол и црн пипер, додајте го ситно сечканиот лук, попрскајте со масло и промешајте. Над зеленчукот ставете ги пилешките копани, ставете малку вода, завиткајте со фолија и печете во рерна на 200 степени околу 35-40 минути. Пред крај тргнете ја фолијата и оставете да се потпече месото.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот