Од понеделник се отвораат кафулињата и рестораните во Нови Сад, Крагуевац и Ниш

Јавниот превоз во Белград ќе биде рестартиран на 8 мај, а градинките и дневниот престој ќе бидат отворени на 11 мај.

Од понеделник на 4 мај ќе се отворат рестораните и кафулињата, како и јавниот превоз во Нови Сад, Крагуевац и Ниш, пренесува Блиц.

Јавниот превоз во Белград ќе биде рестартиран на 8 мај, а градинките и дневниот престој ќе бидат отворени на 11 мај.

Што се однесува до граѓаните на возраст над 65 години, од овој понеделник можат да одат еден час на ден на прошетки и помеѓу 18 и 1 часот по полноќ.

Во Србија, домашните миленици е дозволено да се шетаат од 23,00 до 1,00, на 200 метри од регистрираното живеалиште. Во недела, сопствениците можат да ги шетаат своите миленици од 8 часот наутро до 10 часот.