Во Србија помалку заразени, но бројот на починати од Ковид расте

Ковид клиника Србија
Ковид клиника во Србија. / Фото: ЕПА

Според официјалните податоци, во последните 24 часа, уште 56 лица починале како резултат на коронавирусот во Србија, така што вкупниот број на жртви е 9.052, објавено е на веб -страницата на српското министерство за здравство

Од последниот пресек на ситуацијата во Србија, 19,482 луѓе се тестирани за коронавирус, од кои 6,051 биле позитивни.

Вкупно се хоспитализирани 6.641 лице, а на респиратор има 278 пациенти.

Од почетокот на епидемијата, 1.043.758 случаи на инфекција се официјално потврдени во Србија.
Стапката на смртност е 0,87 проценти.

Видео на денот