ВИДЕО: „Во Белград подобар огномет од Дубаи“: Туристите од регионот воодушевени од дочекот во Србија

Огномет во Белград, Фото: Profimedia

Дочекот на Новата 2022 година во Белград беше организиран пред Народното собрание и на шеталиштето Сава.

Горан Бреговиќ со членовите на поранешната група Бело дугмe имаше концерт во Белград на вода, а програмата беше „зачинета“ со досега невиден огномет на овие простори.

Воодушевувањето од огнометот не го криеја ниту во Хрватска. За дочекот во Србија извести и Вечерњи со текст со наслов „Офномет подобар од Дубаи, најдобар досега“.

Големиот огномет беше организиран со ласерска проекција, а беше проследен и со музика специјално составена за овој настан.

Спектаклот на небото на Белград траеше цели осум минути. Одбројувањето до Новата година се одржа кај Белградската кула.

Видео на денот