ТОПЛО ПРЕДЈАДЕЊЕ: Печени пиперки со пикантен фил од фета (РЕЦЕПТ) – Слободен печат
ЕспресоХрана

ТОПЛО ПРЕДЈАДЕЊЕ: Печени пиперки со пикантен фил од фета (РЕЦЕПТ)

Овој рецепт е за четири полнети пиперки, а по желба можете да ја зголемите дозата.

Полнетите пиперки со сирење се многу вкусни и се одлични и како предјадење или како главно јадење.

Овој рецепт е за четири полнети пиперки, а по желба можете да ја зголемите дозата.

Состојки:

4 поголеми пиперки
200 гр фета
Едно јајце
50 гр павлака
Бибер и сол
Маслиново масло
200 гр леб
Зачини

Подготовка:

Загрејте ја рерната. Пиперките исчистете ги од семки. Обложете ја тавата со алуминиумска фолија. Испечете ги пиперките. Откако се испечени, ставете ги во ќеса да отстојат 10 минути, излупете ги и исечете ги од страната.

Загрејте ја повторно ретната на 180 степени. Направете фил од фетата, павлаката и зачините, додадете и лут зачин по желба. Отворените пиперки полнете ги со филот и потоа завиткајте ги како сармички.

Печете 40 минути во рерната. Парчињата леб потпечете ги на тостер и на секое ставете по една од готовите пиперки.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Слободен Печат значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени на сајтот.

Тагови

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close