Спор кој скапо ќе чини, бијатлонците ќе изгубат 50.000 евра

Од Скијачката федерација на Македонија (СФМ) велат дека ќе бидат изгубени околу 50.000 евра оваа сезона поради ненастапувањето на некои од нашите бијатлонци на меѓународни натпревари сезонава. За настапи на меѓународни натпревари на бијатлонците се добиваат средства по трка, а сумата зависи од рангот на трката. По неодамнешното формирање на Бијатлон федерацијата на Македонија (БФМ), …

Спор кој скапо ќе чини, бијатлонците ќе изгубат 50.000 евра Read More »