Помагаат белите дробови побрзо да закрепнат – Вежби што треба да ги прават пациентите со ковид-19

„Длабока воздишка, рацете горе, длабоко вдишување, кратко задржување на здивот, издишување, спуштање на рацете“, гласи една од вежбите, која се повторува неколкупати на ден и која може да се прочита во исповедите на луѓето кои го победиле коронавирусот. „Ваквите вежби се покажаа како многу важни за закрепнување на пациентите кои боледуваат од ковид-19 во рамките …

Помагаат белите дробови побрзо да закрепнат – Вежби што треба да ги прават пациентите со ковид-19 Read More »