• закон за здруженија

ВИДЕО ИНТЕРВЈУ | Мизрахи: Редно е Бугарија да ни се извини за елиминацијата на целиот еврејски народ во Македонија

Македонија има трајна определба да се сеќава на своите почитувани сограѓани, 7.144 македонски Евреи кои бугарските фашистички окупатори ноќта помеѓу 10 и 11 март 1943 година ги депортирале во концентрацискиот логор Треблинка во окупирана Полска, каде сите биле убиени. Годинава навршува јубилеј од тие ужасни настани, на кои се сеќаваме за никогаш да не се …

ВИДЕО ИНТЕРВЈУ | Мизрахи: Редно е Бугарија да ни се извини за елиминацијата на целиот еврејски народ во Македонија Read More »