Трка по остатоците од урнатиот „ф-35“ во Јужно Кинеско Море

Воената морнарица на САД настојува што е можно побрзо да го извлече урнатиот авион „ф-35“ од водите на Јужно Кинеско Море за да спречи технологијата на својот најнапреден борбен авион да се „одлее“ до Кина. Авионот „ф-35ц“ во понеделникот се урна непосредно пред да го заврши рутинскиот лет и директно удри во матичниот носач „Карл …

Трка по остатоците од урнатиот „ф-35“ во Јужно Кинеско Море Read More »