• Владата

Битиќи: Платите во рударскиот сектор се за 36,8 проценти повисоки од просечните

Заложбите на Владата се  рударството како гранка да продолжи да се развива во согласност со најдобрите достапни техники и технологии, како и со меѓународните договори кои ги имаме потпишано за исполнување на светските стандарди за грижата за животната средина, условите за работа, но и животниот стандард на рударите во нашата земја, порача денеска вицепремиерот за …

Битиќи: Платите во рударскиот сектор се за 36,8 проценти повисоки од просечните Read More »