• виновници

Четворица поранешни припадници на српската СДБ осудени за убиството на новинарот Чурувија

Судскиот совет на Специјалниот суд на Србија на повторното судење ги прогласи за виновни поранешните членови на Службата за државна безбедност (СДБ) Радомир Марковиќ, Милан Радоњиќ, Ратко Ромиќ и Мирослав Курак за убиството на новинарот и издавач Славко Чурувија. Судот ги осуди Радомир Марковиќ и Милан Радоњиќ на 30 години затвор, а Ратко Ромиќ и …

Четворица поранешни припадници на српската СДБ осудени за убиството на новинарот Чурувија Read More »