Манчестер сити поседува 10 фудбалски клубови!

„Сити фудбал груп”, кои се сопственици на Манчестер Сити, го додадоа францускиот второлигашки клуб Троа во своето портфолио. Компанијата се стекна со мнозински удел во својата нова аквизиција. Францускиот бизнисмен Максим Раи ќе поседува дел од акциите и ќе биде дел од управата на клубот. Троа заврши на четвртото место во Лига 2 минатата сезона …

Манчестер сити поседува 10 фудбалски клубови! Read More »