• Тања Милевска

ВИДЕО | Милевска: Идејата на ковид-сертификатите е да се отворат границите, но нејаснотиите околу нивната примена остануваат

Предлогот за воведување таканаречени „ковид-пасоши“ за слободно движење во рамките на Европската Унија, кој ќе биде предложен на 17 март, ќе важи само за вакцинирање со вакцини одобрени од Европската агенција за лекови (ЕМА). Наведената причина е тоа што неодобрените вакцини нема да бидат опфатени со клаузулата за одговорност и контрола на квалитетот на Европската …

ВИДЕО | Милевска: Идејата на ковид-сертификатите е да се отворат границите, но нејаснотиите околу нивната примена остануваат Read More »