Суеверија во кои веруваме… Или не? Прочитајте ги најчестите суеверија кај нас!

Во балканскиот фолклор, но и култура на живеење постојат неколку различни верувања што се сметаат за суеверија. Оставање на торба/чанта на под – губење пари Сигурно сте слушнале коментар „Не ја оставај чантата на подот, нема да имаш пари“ од баба, тетка или мајка. Замислете си кога доаѓате уморни од предавање на факултет, или од …

Суеверија во кои веруваме… Или не? Прочитајте ги најчестите суеверија кај нас! Read More »