Tag : срќан ивановиќ

Колумни

Плаче мајка егејска

Срѓан Ивановиќ
Пред точно 71 година, Демократската армија на Грција (ДАГ) побара примирје, што практично значеше и признавање пораз во граѓанската војна водена со Националната армија на...