Почина жената која го измисли „среќниот оброк“ во „Мекдоналдс“

Бизнисменката од Гватемала за која се верува дека го измислила „Среќниот оброк“ или „Happy Meal“ од „Мекдоналдс“ починала на 6 септември оваа година на 87-годишна возраст. Јоланда Фернандез де Кофињо и нејзиниот сопруг Хозе Марија Кофињо го отвориле првиот „Мекдоналдс“ во Гватемала во 1974 година, а Јоланда го водела до 2018 година кога бизнисот им …

Почина жената која го измисли „среќниот оброк“ во „Мекдоналдс“ Read More »