• совет за безбедност на он

Нови членки на Советот за безбедност на ОН се Еквадор, Јапонија, Малта, Мозамбик и Швајцарија

Еквадор, Јапонија, Малта, Мозамбик и Швајцарија вчера беа официјално примени во Советот за безбедност на ОН, каде што ги зазедоа своите места како непостојани членки со двегодишен мандат. Согласно традицијата што ја воведе Казахстан во 2018 година, амбасадорите на петте земји ги поставија своите знамиња покрај знамињата на другите земји-членки пред салата за состаноци на …

Нови членки на Советот за безбедност на ОН се Еквадор, Јапонија, Малта, Мозамбик и Швајцарија Read More »