Позитивни речиси 38 отсто од тестираните, активни 20.856

Нови 2341 случај на коронавирусот се регстрирани во претходното деноноќие што е речиси 38 отсто од вкупно тестираните 6.193 лица. Во моментов активни се 20.856 случаи на ковид-19, најмногу во Скопје – 11.390, потоа во Битола – 1613 и Прилеп – 754. Најмал број активни случаи се забележани во Дебар – 22 и Дојран – 14. Од Министерството …

Позитивни речиси 38 отсто од тестираните, активни 20.856 Read More »