Tag : штедачи

Вести Економија

Повеќе од 2 милијарди евра имаат Македонците на штедни книшки

Слободен печат
Статистиката покажува дека нашите граѓани се големи штедачи, поради тоа што од 4,4 милијарди евра колку што имале на штедните книшки во првата половина лани,...
Вести Економија

Фондот за осигурување депозити ги чува заштедите на граѓаните, досега обесштетени 21 илјада штедачи

МИА Агенција
Имаме задача да ги чуваме депозитите на нашите граѓани. тоа го правиме од 1997 година кога сме основани. Оттогаш имаме направено 11 исплати на обесштетувања...