• северен тек

Кремљ „подготвува одговор” во однос на обвинувањата дека Британија го нападнала „Северен тек“

Русија денеска соопшти дека разгледува какви „понатамошни чекори” ќе ги преземе во однос на нејзиното тврдење дека Велика Британија е одговорна за нападот на подморскиот гасовод Северен тек. Руското Министерство за одбрана во саботата наведе дека британски поморски персонал го разнел гасоводот Северен тек во септември, тврдење што официјален Лондон вели дека е лажно и …

Кремљ „подготвува одговор” во однос на обвинувањата дека Британија го нападнала „Северен тек“ Read More »