Ни срам ни перде! Граѓани бараат лажни вакцинални сертификати на ,,Купи продај огласник”

На купи продај огласник, секојдневно граѓани бараат од некого да купат фалсификуван, лажен сертификат за ковид вакцинација.  Граѓаните бараат помош односно контакти од лица, за да им го изработат сертификатот, иако не се вакцинирани и немаат намера да се вакцинираат. Под објавите јавно се оставани телефонски броеви од наводните мајстори што ги изработуваат. Кога се …

Ни срам ни перде! Граѓани бараат лажни вакцинални сертификати на ,,Купи продај огласник” Read More »