• Сабота

Идеја за викенд десерт: Свиленкаст сутлијаш со мирис на ванила

Саботното омекнување на вашите сетила нека ви биде со овој предлог рецепт за сутлијаш. Сутлијашот е од оној тип десерти што или ви се допаѓа или не ви е баш инспиративен. За мене е синоним на бабина прегратка, млеко што се купуваше во пластично ќесенце и долго се вареше во мало тенџерче. И баба ми …

Идеја за викенд десерт: Свиленкаст сутлијаш со мирис на ванила Read More »