Tag : проза балкан

Културен печат

Книжевна резиденција: Писателката Маја Солар престојува во Скопје

Тони Димков
Гостинка на осмото издание на фестивалот „Проза Балкан“, покрај другите писатели од регионот и од нашата држава, беше писателката Маја Солар, која својот престој во...
Културен печат

Интервју со Александар Прокопиев: Бунтовен ерудит без ароганција

Тони Димков
Последниве неколку недели постојано добивавме информации за некој нов потфат на Александар Прокопиев, како учество на конференција, награда за хаику, превод на книжевно дело. Иако...
Вести Култура

Издавачи од Турција, Србија и од Бугарија гости на „ПРО-ЗА Балкан“

Слободен печат
Интернационалниот литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“ го најавува своето осмо издание, кое поради ковид-ситуацијата, наместо во мај го премести за септември. Од 14 до 17 септември...