• прогресивен данок

Прогресивен, но и кризен данок – разгледува Владата

Прогресивен данок, но за богатите кои за време на пандемијата станаа уште побогати, намалување на персонален данок во одредени сектори кои најмногу настрадаа од короната, но и воведување на кризен данок, се можностите што ги навести вицепремиерот Фатмир Битиќи. – Даночната реформа значи воведување на прогресивното оданочување, јас велам – зошто да не. Кризата покажа …

Прогресивен, но и кризен данок – разгледува Владата Read More »