Ќе се обештетат граѓаните кои претрпеле штети од пожарите

„Се прават проценки на терен, за да се обесштетат граѓаните. Ќе го надоместиме тоа што е загубено“, најави денеска премиерот Зоран Заев при посетата на Будинарци. Посочи дека се прави план за голема сеидба на дрвја оваа есен.   Додаде и дека се ставаат под контрола пожарите во Делчевско и Беровско. Премиерот изјави и дека …

Ќе се обештетат граѓаните кои претрпеле штети од пожарите Read More »