• Попис 2021

Од луѓето со двојни државјанства, покрај македонското 19,645 луѓе се и со бугарско, а 10,909 и со српско

Околу три проценти од вкупното резидентно население во земјава имаат двојно државјанство. Најголем дел од нив, околу 37 проценти освен македонско имаат и бугарско државјанство, додека половина од лицата со двојно државјанство се млади од 20 до 34 години и активно население од 35 до 49 години, покажуваат податоците од Пописот 2021, објавени денеска од …

Од луѓето со двојни државјанства, покрај македонското 19,645 луѓе се и со бугарско, а 10,909 и со српско Read More »