Tag : побарувања

Вести Економија

Во Скопје повторно протест на поранешни вработени на „ОХИС”

Слободен печат
Поранешни вработени во скопската фабрика „Охис”, која е во стечај, денеска повторно протестираат низ улиците во Скопје. Протестираат пред Парламентот по што, според најавите, ќе...
Вести Економија

Владата ги исполни барањата на вработените од Еурокомпозит

Слободен печат
Владата на Република Северна Македонија на 148-та седница одржана на 30 јули 2019 година го усвои и достави до Собранието Предлог Законот за претворање на...
Вести Македонија

Анѓушев ги прими поранешните вработени во Охис

Слободен печат
Заменикот на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања и координација со економските ресори, д-р Кочо Анѓушев, денеска оствари средба со поранешните вработени од Охис...