• побарувачка

„Боинг“: Нема да застанеме на нозе до 2030 година

Американскиот гигант за производство на авиони „Боинг“ соопшти дека негопвата 20 годишна прогноза за побарувачка на авиони „паѓа во вода“, бидејќи пандемијата на ковид-19 ги опустоши пазарите на туризам и на авио-индустријата. Во прашање, велат од таму, не е само 2021 година, туку и годините по неа. – Пандемијата предизвика економски потрес што негативно ќе …

„Боинг“: Нема да застанеме на нозе до 2030 година Read More »