Коронакризата го вивна во подем платонското кородителство: Дали сте за платонско, неромантично родителство?

Денес семејствата не се исти како порано, колку пати сте ја чуле оваа реченица? И ова не нè изненадува – тоа е одраз на општеството што претрпува длабоки промени, склопувањето бракови постојано опаѓа, се зголемува бројот на разводи и разделби и сè e помал бројот на деца во семејствата. Во Македонија малку е позната темата на платонско кородителство, но таа е многу популарна …

Коронакризата го вивна во подем платонското кородителство: Дали сте за платонско, неромантично родителство? Read More »