• Нафтали Бенет

Премиерот на Израел затворен во воен бункер, одржана воена вежба за можна појава на нов вирус

Премиерот на Израел Нафтали Бенет и неговите високи соработници денеска се засолниле во воен бункер за време на воена вежба која симулирала избувнување на нова, смртоносна варијанта на ковид-19. Премиерот ја опиша целодневната вежба Омега, именувана по измислен вид на коронавирусот, како мерка на претпазливост да го одржи Израел подготвен за „секое сценарио“, пренесува НДТВ. …

Премиерот на Израел затворен во воен бункер, одржана воена вежба за можна појава на нов вирус Read More »