модернизација Archives - Слободен печат

Tag : модернизација

Вести Економија

МЕПСО: Ќе се модернизира најзначајната трафостаница за снабдување на Скопје

Слободен печат
МЕПСО започна со модернизација на трансформаторската станица „Скопје 4″  и со овој проект ќе се замени со нова 110 kV (киловолтна) високонапонска опрема која е...
Вести Економија

Проект за модернизација на земјоделството вреден 50 милиони евра

Слободен печат
Проект за модернизација на земјоделството вреден 50 милиони евра и проект за администрирање на социјалното осигурување проектиран на 13,8 милиони евра, ќе се реализираат во...
Вести Македонија

Чешка компанија вложува 4,7 милиони евра за модернизација на јавното осветлување во Куманово

Слободен печат
Чешката компанија „ИЦС системи” ќе биде задолжена за модернизација на јавното осветлување на Куманово. Одлуката за избор на најповолна понуда за воспоставување на јавно-приватно партнерство...
Вести Македонија

Модернизација на АРМ со финансиска помош од САД

Слободен печат
Четири земји од Западен Балкан добија финансиска помош од 110 милиони долари од САД за набавка на оружје, како дел од ERIP-програмата за замена на...
Вести Македонија

НАТО ги демантира наводите за модернизација на Криволак

МИА Агенција
Наводите кои се појавија во некои медиуми дека НАТО подготвува модернизација на базата во Криволак се лажни, коментираат од службата за односи со јавност од...